Produse Meniu

12 motive pentru care bicicleta e cel mai bun mijloc de transport

07.08.2017 16:29:56

Instabilitatea economica si schimbarile climatice sunt doar doua din numeroasele motive pentru care bicicleta devine o alternativa serioasa de transport in detrimentul masinii. Noi am luat de buna partea eco din mersul pe bicicleta si consideram ca are o aplicabilitate practica imensa.

In cazul in care esti novice in sustinerea bicicletei sau incerci sa strangi argumente pentru a-l convinge pe angajatorul tau ca a veni la munca pe bicicleta, este mult mai avantajos decat a conduce masina in acelasi scop, noi iti oferim 12 motive care sa te ajute in demersul tau, oricare ar fi el.

1. Este mai usor sa finantezi o bicicleta noua decat o masina noua prin simplul fapt ca este destul de greu sa obtii un imrumut bancar pentru achizitionarea unei masini, chiar daca ai o reputatie de bunplatnic. Valoarea unei singure astfel de rate  este suficienta pentru a acoperi cheltuielile pentru o bicicleta bunicica care va rezista, cu siguranta, mai mult decat o masina. Mai adauga cativa banuti pentru echipament de ploaie, lumini si alte accesorii si in scurt timp vei fi echipat pentru toate anotimpurile.

2. Bicicleta lasa o mica amprenta asupra mediului, in urma fabricatie sale spre deosebire de o masina. Nu trebuie sa uitam ca productia oricarui obiect are impact asupra mediului, insa comparand costurile materialelor, energia si transportul masinii cu cele ale bicicletei, partea in care inclina balanta este evidenta.

3. Bicicletele nu polueaza cand sunt in functiune pentru ca nu sunt dispuse cu tevi de esapament si nici nu elimina uleiuri, combustibil sau tot felul de alte fluide hidraulice. 

4. Bicicletele ii ajuta pe cetateni sa economiseasca bani prin raportarea la taxele de drum. O bicicleta de 10 kg este mai usor de suportat de asfalt, decat o masina de 20 de tone. Fiecare bicicleta contribuie la economisirea de banii destinati astuparii gaurilor si reabilitarii soselelor din oras.

5. Bicicletele pot fi o alternativa pentru al doilea mijloc de transport avand in vedere ca s-ar putea sa nu existe optiunea de a te lipsi de masina, ca mijloc principal de transport.  Bicicleta te poate ajuta sa economisesti mii de lei, doar prin simpla ei folosire in weekend sau pentru deplasarile care nu necesita masina.

6. Folosirea bicicletei te poate ajuta sa slabesti si sa-ti imbunatatesti vizibil starea de sanatate. Cu totii cunoastem beneficiile extrem de promovate ale exercitiilor de aerobic, dar putini stim ca, in functie de stilul de pedalat si de conditiile de drum, putem sa ardem 600 calorii doar mergand pe bicicleta timp de o ora. Marea majoritate a persoanelor care au inceput sa mearga la munca cu bicicleta au constatat o pierdere in greutate de pana la 10 kg, intr-o perioada de 1 an fara a-si schimba obiceiurile alimentare.

 

7. Bicicletele pot sa fie "parcate" oriunde, cu zecile, pe cand construirea de parcari imense are un mare impact financiar si de mediu asupra comunitatii urbane. Cu cat vor fi mai multe biciclete pe drumuri, cu atat mai putin se va resimti nevoia construirii de parcari .

8. Bicicletele nu functioneaza pe combustibil. Cu toate ca benzina este mai ieftina decat anul trecut, iar scaderea economica va mentine, probabil, un nivel scazut al pretului trebuie sa avem in vedere ca noi nu mai producem combustibil. O buna promovare a culturii bicicletei va scadea discrepanta intre cerere si oferta in momentul in care piata va reveni la normal.

9. Cu bicicleta s-ar putea sa ajungi mai rapid si mai eficient la destinatie, decat cu masina. Nu ne referim aici la faimosii mesageri pe bicicleta din New York, dar trebuie sa recunoastem ca, de multe ori, cel putin in oras, cu bicicleta ajungi mai repede oriunde. Nu putem sa nu mentionam ca exista primari de orase care au uitat complet de benzile speciale pentru biciclete. Ceea ce este revoltator pentru biciclisti.

10. Bicicletele se intretin mai usor decat masinile si nu este o constatare, ci un fapt cat se poate de real. De cele mai multe ori, o bicicleta poate fi reparata chiar de catre proprietar si nu are nici nevoie de revizie tehnica.

11. Bicicletele asigura mobilitate pentru cei care, din diverse motive, nu sunt posesori ai unui permis de conducere. Nu oricine poate sa isi ia permisul de conducere si nu toata lumea doreste acest lucru. Sa nu uitam ca pretul de achizitie si costurile de intretinere ale unei masini o fac inaccesibila pentru multi, insa cam toata lumea isi permite o bicicleta. In plus, daca nu luam in calcul deplasarea pe jos, folosirea bicicletei este cel mai eficient mijloc de deplasare de pe planeta.

12. Studiile arata ca biciclistii sunt mai sanatosi, mai productivi si mai dornici de munca. Acesta ar fi motivul pentru care angajatorii luminati promoveaza deplasarea la munca, pe bicicleta. Angajatii sanatosi sunt angajati mai buni ceea ce da pe plus in momentul in care se trage linia finala. In concluzie, bicicletele sunt bune pentru afaceri!


Iata cele 12 motive pentru care te incurajam sa-ti stergi bicicleta de praf si sa o scoti la o plimbare! Haideti sa pedalam!