Produse Meniu

Fii eco si in "acele" zile

07.08.2017 16:33:04

Adevarul este ca, produsele de unica folosinta nu servesc pentru sanatatea noastra, nemaivorbind de impactul negativ pe care il au asupra habitatului natural din jurul nostru. Sa fim sinceri, nici macar nu putem spune ca ar constitui intotdeauna varianta cea mai estetica si comoda.

Incet-incet, asadar, merita sa excludem cat mai multe produse de unica folosinta din viata noastra, inlocuindu-le cu produse alternative. Acestea din urma intotdeauna servesc atat pentru sanatatea noastra, cat si pentru protejarea planetei; desi poate la inceput implica o oarecare investitie financiara, de obicei, pe termen lung se dovedesc a fi mult mai economice.

Ca bonus, acestea, in majoritatea cazurilor, sunt si mai estetice, mai elaborate si mai comode de purtat - vezi exemplul plaselor/sacoșelor de in versus pungile de plastic, sticlă de apă/ploscă versus flacon, sau a dischetelor demachiante reutilizabile, scutecelor lavabile, briciurilor cu lame de ras înlocuibile etc. Din fericire, tot mai multa lume le cunoaste si opteaza pentru acestea! 

Dar sa trecem acum la un subdomeniu mai delicat al producerii deseurilor: cel al produselor pentru ingiena intima de unica folosinta. 

Pe perioada vietii sale, o femeie utilizeaza, iar apoi arunca la gunoi, aproximativ 10.000 de absorbante si tampoane de unica folosinta, si din pacate, din cauza continutului lor de plastic, e nevoie de aproximativ 200-500 de ani ca acestea sa se descompuna. Pentru ca au un aspect frumos, alb si curat, aceste produse de unica folosinta sunt tratate cu clor.

Pentru ca aceste combinatii de hartie/bumbac/plastic niciodata nu ar reusi sa absoarba acea cantitate de lichide ca si tesaturile naturale, ele au in interiorul lor un gel albastru “special” care adeseori contine si elemente toxice, cum ar fi dioxina. 
 
Materia prima acestor granule uscate albastre este fie perolul, fie amidonul de porumb. Totusi, cea mai mare problema este tocmai metoda prin care ele functioneaza: cand aceste granule interactioneaza cu sangele, sau cu orice fel de lichid, ele capata o consistenta gelatinoasa, astfel  lichidul este mentinut in interiorul absorbantului/tamponului. Aceasta substanta gelatinoasa umeda constituie un habitat prielnic inmultirii bacteriilor, iar reactia chimica care are loc intre diferitele chimicale si sange produce un miros neplacut.
 
Din fericire, avem acum la indemana metoda bunicilor nostri intr-o varianta moderna, condimentata cu un pic de design. Fie ca esti adolescenta sau persoana mai matura, acest aspect al vietii tale si al mediului tau inconjurator, poate fi schimbata intr-o directie pozitiva. Nu trebuie, ca aceste zile sa fie neaparat neplacute sau dureroase. Absorbantele reutilizabile Emilla contin 100% tesaturi permeabile la aer, sunt naturale, foarte moi si absolut sigure din punctul de vedere al neetaseitatii.

 

Secretul pernitelor consta tocmai in structura lor, astfel ele retin lichidul mult mai eficient decat orice produs de unica folosinta. Mentin sangele in interior, iar straturile absorb lichidul astfel incat nu o sa aveti senzatia aceea neplacuta de umezeala. Aceste absorbante reutilizabile nu contin nici un fel de chimichale sau gelatina, astfel bacteriile nu vor mai constitui o problema reala. E ca si cum v-ati pata cu sange un tricou: se usuca rapid si ramane asa pana la urmatoarea spalare.

Absorbantele sunt usor de intretinut: se pot impacheta fara picurare print-o simpla pliere si fixate cu capsele de pe aripioare, iar pana cand ajungeti acasa, le puteti depozita discret intr-o gentuta impermeabila, special creata cu acest scop. Dupa o scurta clatire cu apa rece, ele se pot spala chiar si in masina de spalat.

  

 
Deoarece la confectionarea absorbantelor Emilla sunt folosite aceleasi tesaturi moi ca si cele ale lenjeriilor intime pentru femei, ele sunt foarte confortabile la purtat. Aceste tesaturi absorb lichidele in mod incredibil, de aceea este posibil ca absorbantele in cauza sa fie chiar mai subtiri decat variantele conventionale. Trebuie doar sa le fixati pe lenjeria dumneavoastra intima cu capsele fara nichel de pe aripioarele absorbantului si sunteti gata de plecare. Ele nu vor aluneca datorita formei corespunzatoare si a capselor.

Absorbantele sunt disponibile in diferite marimi si grade de absorbtie, cu tesaturi si modele diversificate, pentru a se potrivi oricarei femeie.
 

 

Va propunem asadar, sa excludeti din viata dumneavoastra absorbantele si tampoanele de unica folosinta, pline de substante nocive, protejandu-va astfel atat propria sanatate, cat si mediul inconjurator. Nimic mai simplu acum, avand la indemana cele mai moderne, chiar “trandy” absorbante ecologice reutilizabile confectionate 100% din bumbac, lana sau bambus. 

Cu un minim de efort depus, pas cu pas, adoptand viziuni noi, putem contribui fiecare la un viitor mai curat, sustenabil, pro viata si pro sanatate. 

Noi, cei de la Green, ne-am propus sa testam noi metode si produse alternative, care ar putea fi la indemana tuturor in lupta de zi cu zi dusa cu scopul maret al reducerii cantitatii deseurilor poluante. Asadar, promitem ca in curand vom reveni si cu alte propuneri adecvate si utile, din punct de vedere eco!