Produse Meniu

Despre începuturi și alegerile ecologice

Despre începuturi și alegerile ecologice

Multă lume are impresia că alegerile ecologice implică multă disciplină, dedicație și sacrificii, că pentru a fi eco trebuie să-ți schimbi complet stilul de viață... 
...și că produsele eco sunt scumpe.

Așa am crezut și noi.

Dar apoi ne-am interesat, ne-am documentat și am învățat, putin câte puțin. Și am aflat că ce am scris mai sus nu e 100% adevărat. Am început acest blog pentru a vă arăta și vouă ce am învățat.

De asemenea, multă lume are impresia că cei care promovează un stil de viață sănătos sunt niște ciudați, un fel de sectanți care propovăduiesc produsele eco dar au căzut în cealaltă extremă, refuzând tot ce nu e 100% ecologic sau tot ce are legătură cu combustibilii fosili. 

Da, din nou, spre rușinea noastră, așa am crezut și noi.

Doar că lucrurile nu stau astfel; chiar și cele mai mari schimbări încep cu un pas mic, iar lucrurile nu sunt doar albe și negre. Sau verzi și negre... Iar noi ne străduim să alege echilibrul în toate. Și da, dacă e nevoie, conducem și mașina... Doar că în zilele însorite, luăm bicicleta!

Despre asta e vorba. Un stil de viață ecologic și sănătos începe cu prima alegere, într-o zi însorită în care alegi să mergi la muncă cu bicileta. Și observi că îți place; te simți mai bine, mai energizat și mai plin de viață, iar faptul că nu ai poluat planeta e un bonus; nu simți că ai luat o alegere forțată, că ești privat de ceva și nici nu te costă cu nimic mai mult. Simplu, natural, sănătos!

Așa stau lucrurile și cu produsele ecologice.

Poate că ai crezut mereu că sunt scumpe. Sau că, pentru a face într-adevăr o diferență și pentru a conta, trebie să-ți schimbi complet stilul de viață. Sau ai încercat odată un produs eco, nu ți-a plăcut mirosul și ai crezut că așa sunt toate.

Alături de noi, citindu-ne, vei putea afla mai multe despre alegeri ecologice aparent mărunte, dar care, adunate, fac o diferență. Exact ca alegerea unei biciclete într-o zi însorită.

Acestea fiind spuse, vă mulțumim că ne sunteți alături în acest început de drum și vă dorim cât mai multe zile însorite!