Produse Meniu

Economiseste bani, protejand mediul!

07.08.2017 14:33:37

Economisirea de apa nu se face doar raportandu-ne la locuinta propriu-zisa, ci si la curte si gradina. Procesul de economisere al apei este benefic atat pentru mediul inconjurator cat si pentru propriile bugete. 

Salveaza bani protejand mediu!

Iti prezentam 9 moduri in care poti face din ingrijirea gospodariei o activitate ecologica:

1. Plantarea de plante rezistente la seceta va prima fata de plantele care au nevoie constant de atentie si mai ales de apa. Este de recomandat sa apelati la plante locale care sunt deja, prin provenienta lor, adaptate regiunii in care locuiti. Poti sa apelezi, de asemenea, la amplasarea strategica a plantelor, categorisindu-le in functie de nevoia lor de apa. 

2. Este extrem de util si sa plantezi muschi sau sa pui ingrasamant natural la baza plantelor. Muschiul reduce efectul de evaporarea a apei iar ingrasamantul natural accentueaza retinerea de apa in sol.

3. Nu uda asfaltul! Pozitioneaza stropitoarele astfel incat acestea sa ude plantele si nu pavajul. Fii, de asemenea, atent la nevoile plantelor tale. Sunt plante care nu trebuie udate in fiecare zi, chiar si covorul verde de iarba poate fi udat doar o data pe saptamana si totusi se mentine verde si, in plus, este de la sine inteles ca stropitoarele vor fi setate sa se opreasca in zilele in care ploua.

4. In aceeasi ordine de idei, se recomanda udarea plantelor in timpul diminetii sau seara. Aceasta actiune nu este intreprinsa doar in folosul plantelor ci si pentru a evita evaporarea rapida a apei sub razele soarelui.

5. Cand iti speli masina nu lasa apa sa curga continuu. Foloseste un burete iar apa va curge doar pentru a lipezi. Poti sa economisesti pana la 300 litri de apa la o singura spalare.

6. Foloseste o matura ca sa cureti aleea si nu furtunul cu apa.

7. Verifica tevile si robinetele pentru a preveni defectiunile. Chiar daca nu sunt la fel de deranjante precum cele din interior,  scurgerile de apa din exterior sunt chiar mai periculoase din punctul de vedere al pierderilor de apa.

Consumul de apa se va desfasura in mod natural odata ce fiecare membru al familiei devine constient de importanta acestei actiuni.

Parintii trebuie sa aloce timp pentru a le explica copiilor cum putina economie de apa poate sa faca o mare diferenta pentru lumea in care traim.