Produse Meniu

Fii eco la birou!

07.08.2017 14:20:55

Dupa un timp indelugat in care am exploatat la maxim resursele naturale, fara a tine insa cont de impactul negativ asupra mediului, a venit si al 12-lea ceas in care trebuie sa ne trezim.

A pune bazele unei afaceri eco nu este bine doar pentru mediul inconjurator ci si pentru afacerea in sine pentru ca, folosirea inteligenta a resurselor si reducerea deseurilor se rasfrange direct asupra cheltuielilor. Vestea buna este ca nu trebuie sa depui foarte mult efort pentru a-ti transforma afacerea intr-una « verde ». Fie ca administrezi o afacere de acasa sau una de la birou exista lucruri simple pe care poti sa le intreprinzi ca sa devii prieten al mediului.


Simpla accesare a butonului de oprire al calculatorului atunci cand nu este folosit duce la 25% economie de energie si pana la 50% daca nu uiti sa il opresti cand pleci acasa. In aceeasi ordine de idei mail-urile pot fi citite de pe ecranul calculatorului si vor fi printate doar daca situatia impune acest lucru. Si daca, totusi, nu reusim sa evitam printarea documentelor macar sa fie selectata optiunea de printare pe ambele pagini.
Investitia in echipamente moderne este un aspect pe care multi il neglijeaza fara a lua in calcul ca amortizarea se face pe termen lung iar efectele sunt indiscutabile.

Achizitionarea unui fax-modem in locul fax-ului clasic duce la economisire de hartie pentru ca fax modem-urile permit ca documentele sa fie trimise direct pe calculator fara a fi nevoie de suport printat. 

Chiar daca este bine sa investesti in aparatura moderna, este indicat sa nu apelezi, din prima, la mobilier nou pentru a-ti amenaja biroul. Cu siguranta, piese de mobilier care merita reconditionate nu sunt greu de gasit. Este mai putin costisitor si mult mai benefic pentru mediu.

Poate suntem mai tentati sa acordam o atentie sporita  consumabilelor a caror achizitionare au un impact direct asupra bugetului. Dar pierdem din vedere ca apa, care efectiv se pierde, printr-o secunda de neatentie sau nepasare, in care nu inchidem bine robinetul, duce la pierderi enorme. O picatura per secunda insumeaza 10.000 litri pe an.

In aceeasi ordine de idei se poate opta pentru instalarea unor rezervoare de apa la toaleta care au un consum minim de apa.
Furnizorii au, in acest sens, o mare importanta in bunul mers al lucrurilor. Va sugeram sa optati pentru furnizori care ridica materialele reciclabile. De preferinta, furnizorii ar trebui sa fie localizati in proximitate pentru a evita deplasarile inutile care reprezinta un mare consum de energie si alte resurse.

In concluzie, sustinem sus si tare ca actiunile « eco » nu trebuie sa fie intense si sa aiba un impact la scara larga. Incercand in mod constant sa reduci consumul de energie, apa si hartie poate sa faca diferenta atat pentru mediu cat si pentru buzunarul tau. Te intrebi cata hartie ai economisi de-a lungul timpului daca ai alege sa printezi pe ambele parti ? Raspunsul nostru ar fi  « putina » dar cu un efect urias asupra viitorului.

Recicleaza si fii „verde”!