Produse Meniu

Pernele cu hrisca, pentru un somn linistit si sanatos

07.08.2017 14:04:19

Hrișca, deși confundată adesea cu cerealele, este defapt o plantă din aceeași familie cu măcrișul, rubarba și ștevia creață. Partea folosită pentru umplerea pernelor este defapt coaja hrișcăi iar pentru aceasta, hrișca trece printr-un proces destul de complex de- dezghiocare. Prin îndepărtarea seminței, coaja ar trebui să fie desprinsă în două bucăți: una cu două fețe și cealalata cu o singură față.

In general pernele vor conține atât coji cu o față cât și cu două fețe. Cele cu două fețe sunt numite cojile “pufoase” și sunt responsabilele pentru amortizarea perfectă. Am pus cuvântul pufos între ghilimele pentru că, bineînțeles, pernele umplute cu coji de hrișcă nu sunt la fel de pufoase ca și cele tradiționale, de exemplu umplute cu pene; însă vă vor menține capul și gâtul într-o poziție ergonomică pe toată durata somnului, astfel veți uita ce înseamnă să vă treziți cu dureri de ceafă, cap sau umeri.

Pernele organice cu hrișcă sunt foarte rezistenete la presiune și nu se prăbușesc sub greutatea capului, ca și în cazul pernelor tradiționale, astfel oferind suport gâtului, ajută la menținerea unei poziții bune a coloanei în timpului somnului. Mușchii se relaxează și aveți parte de un somn liniștit și odihnitor.

Forma triunghiulară a cojilor de hrișcă permite aerului să circule liber, promovând un plus de confort și răcorire continuă. Nu mai trebuie să întoarce-ți perna de fiecare dată când se încălzește sub cap, adio transpirații; cojile de hrișcă mențin perna uscată și racoroasă pe toată durata nopții. Pentru nopțile calde și umede de vară, pernele ecologice cu hrișcă pot fi introduse și la frigider sau congelator, pentru un efect sporit de răcorire.

Două dintre cele mai importante calități pe care trebuie să le observați atunci când căutați să achiziționați o pernă umplută cu hrișcă sunt:

 1. cojile să fie curățate corespunzător
 2. cojile să aibă acea formă triunghiulară de care vă vorbeam(o bucată cu două fețe și o bucată cu o singură față).

Durata de viață a pernelor organice cu hrișcă este mult mai mare față de pernele tradiționale cu pene sau bureți a căror durată de viață este de aproximativ 3 ani. În funcție de modul de utilizare și de îngrijire, pernele cu hrișcă se pot menține până la 10 ani sau chiar mai mult.

Pernele cu hrișcă nu se spală nici în mașina de spălat și nici cu mâna, apa ajunsă pe cojile de hrișcă poate duce la creșterea de mucegai pe acestea. În cazul în care aveți parte de accidente, vărsați apă pe perna cu hrișcă sau locuiți într-un mediu cu umezeală mai ridicată, puteți să uscați perna la soare fără nici o problemă. Ba mai mult, se recomandă expunerea pernelor cu hrișcă, o dată sau de două ori pe an la soare. Căldură soarelui va reîmprospăta cojile de hrișcă. 

Pernele cu hrișcă sunt alegerea perfectă indiferent de poziția în care dormiți, ele oferă sprijinul de care are nevoie capul, gâtul, spatele și coloana vertebrală. 

Beneficii:
 • distribuie greutatea uniform 
 • ventilare constantă 
 • efect de răcorire 
 • durabilă 
 • se menține 10 ani si chiar mai mult 
 • 100% organică
 • terapeutică 
 • reglabilă
 • se modelează după cap 
 • hipoalergenică
Alte perne organice asemănătoare celor cu hrișcă sunt și cele cu mei sau cu alac. Pentru un somn sănătos și liniștit, alegeți pernele cu umplutură ecologică; perne cu alac găsiți și în magazinul Green Place.